Databases
Procedure

U wilt gegevens beheren en beheersen, gebruiken voor overzichten of voor (elektronische) post, mailingen, etc.
Eerst zullen we dan om de tafel moeten gaan zitten om uw ideeŽn helder te krijgen, de mogelijkheid te onderzoeken om ze via een database naar uw wensen functioneel te krijgen en commentaar en aanvullingen van ons te bespreken. Hier zijn minimaal twee bijeenkomsten voor nodig. Vervolgens gaan wij werken aan een proefopzet.

Stel, u wilt een database waarmee u bedrijven met hun contactpersonen wilt kunnen opzoeken, en aan selecties een Word-mailing sturen.
De proefopzet zal tussen de 4 en 6 werkweken in beslag nemen. Dan gaan we de testfase in: met het door ons ontwikkelde interface zult u gegevens moeten gaan invoeren, en zo de functionaliteit van de database testen.
We komen dan in de fase waarbij er twee lijnen langs en door elkaar lopen: de interface en de output wordt naar aanleiding van uw commentaar aangepast en verfijnd; bugs moeten worden blootgelegd en verholpen.
Dit is de cruciale fase [hier koppeling naar 'Problemen'?]: de verdere ontwikkeling van de database valt en staat met uw daadwerkelijke medewerking. Deze fase duurt, alweer afhankelijk van de grootte en complexiteit van de database, weer 4 tot 6 werkweken, maar is met name afhankelijk van het tempo waarin u kunt testen. Om zo min mogelijk misverstanden te krijgen, zullen we u vragen al het commentaar centraal en schriftelijk te verzamelen.
Is deze fase afgerond, dan kunnen we de database in zijn definitieve vorm gieten, en leveren. Reken hier weer een periode van 4 tot 6 werkweken voor.